במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל סלמון חריף. התבשיל חריף ובזה ייחודו. עם זאת, ניתן להפחית מהחריפות ע"י הפחתת כמות הפלפל החריף.
מרכיבים
חצי ק"ג פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות (4 פרוסות סלמון פרוס)
1 חציל בינוני חתוך לרצועות
1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות
5 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות
1/3 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 פלפל חריף אדום או ירוק, חתוך לפרוסות
5 שיני שום גדולות קצוצות
4 כפות שמן זית מכבישה קרה
4 כפות רוטב סויה אמיתי (או לפי הטעם). במידה ויש רגישות לחיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע ממנו ולעשות שימוש במלח
איך מכינים תבשיל דג סלמון חריף?
להעביר את כל המרכיבים לסיר, למעט הסלמון והפטרוזיליה
לבשל את המרכיבים בסיר סגור, על להבה נמוכה עד התרככות שלהם. מדי פעם לפתוח את הסיר ולערבב
לאחר שכל המרכיבים התרככו, להוסיף את קוביות הסלמון, לערבב בעדינות עד שהם יכוסו ברוטב
לכסות ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה כ – 15 דקות
1-2 דקות לפני סיום הבישול, להוסיף את הפטרוזיליה ולערבב בתבשיל
אופן ההגשה
להגיש לצד תבשילי דגנים ודמויי דגנים כגון גריסים, קינואה, כוסמת, פוניו, אורז מלא או לצד פרוסות לחם שיפון מלא או פיתות מקמח כוסמין מלא
מזון פונקציונלי בתבשיל סלמון חריף
סלמון עשיר בחומצות שומן מקבוצת אומגה 3 הפועלים כנוגדי דלקת. חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד
סלמון הוא מקור מצוין של B12 והוא ויטמין חשוב מאוד מבחינה מנטלית ופיזית
פטרוזיליה ופלפל אדום מכילים קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
פלפל אדום ופטרוזיליה מכילים ריכוז גבוה של ויטמין C. עם זאת, צריך לזכור שחום ובישול פוגע בויטמין C. ככל שהחום גבוה יותר והחשיפה אליו ארוכה יותר, כך ויטמין C יפגע יותר
שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי "הידידותיים" לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם