תזונה פונקציונלית - תבשיל סלמון חריף וטעים מאוד
דף הבית >> מתכונים בריאים >> תבשילים >> תבשיל סלמון חריף וטעים מאוד

תבשיל סלמון חריף וטעים מאוד

במתכון הזה נסביר איך להכין תבשיל סלמון חריף. התבשיל חריף ובזה ייחודו. עם זאת, ניתן להפחית מהחריפות ע"י הפחתת כמות הפלפל החריף.

מרכיבים

  • חצי ק"ג פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות (4 פרוסות סלמון פרוס)
  • 1 חציל בינוני חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות
  • 5 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות
  • 1/3 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 פלפל חריף אדום או ירוק, חתוך לפרוסות
  • 5 שיני שום גדולות קצוצות
  • 4 כפות שמן זית מכבישה קרה
  • 4 כפות רוטב סויה אמיתי (או לפי הטעם). במידה ויש רגישות לחיטה, גלוטן או סויה המצויים ברוטב סויה, יש להימנע ממנו ולעשות שימוש במלח

איך מכינים תבשיל דג סלמון חריף?

  1. להעביר את כל המרכיבים לסיר, למעט הסלמון והפטרוזיליה
  2. לבשל את המרכיבים בסיר סגור, על להבה נמוכה עד התרככות שלהם. מדי פעם לפתוח את הסיר ולערבב
  3. לאחר שכל המרכיבים התרככו, להוסיף את קוביות הסלמון, לערבב בעדינות עד שהם יכוסו ברוטב
  4. לכסות ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה כ – 15 דקות
  5. 1-2 דקות לפני סיום הבישול, להוסיף את הפטרוזיליה ולערבב בתבשיל

אופן ההגשה

להגיש לצד תבשילי דגנים ודמויי דגנים כגון גריסים, קינואה, כוסמת, פוניו, אורז מלא או לצד פרוסות לחם שיפון מלא או פיתות מקמח כוסמין מלא

מזון פונקציונלי בתבשיל סלמון חריף

  • סלמון עשיר בחומצות שומן מקבוצת אומגה 3 הפועלים כנוגדי דלקת. חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 מקושרות להפחתת הסיכון למחלות שונות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיות ועוד
  • סלמון הוא מקור מצוין של B12 והוא ויטמין חשוב מאוד מבחינה מנטלית ופיזית
  • עגבניות מכילות ליקופן הפועל כנוגד חמצון. ליקופן מקושר להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית
  • פטרוזיליה ופלפל אדום מכילים קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • פלפל אדום ופטרוזיליה מכילים ריכוז גבוה של ויטמין C. עם זאת, צריך לזכור שחום ובישול פוגע בויטמין C. ככל שהחום גבוה יותר והחשיפה אליו ארוכה יותר, כך ויטמין C יפגע יותר
  • שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי "הידידותיים" לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.


התכנים שבאתר ובעמודי הרשתות החברתיות שלנו, מיועדים לספק מידע בלבד ואינם מהווים הנחיה, המלצה או תחליף לאבחון וייעוץ מקצועי רפואי, תזונתי או טיפולי מכל סוג אחר.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape