תזונה פונקציונלית - מרק סרפד עם בטטה
דף הבית >> מתכונים בריאים >> מרקים >> מרק סרפד עם בטטה

מרק סרפד עם בטטה

במתכון הזה נסביר איך להכין מרק סרפד עם בטטה. סרפד הוא אחד הצמחים המוערכים ברפואת הצמחים, בתזונה טבעונית ובקרב טבעונים. ההערכה הזו נובעת מעושר המרכיבים שיש בו כגון ויטמינים ומינרלים והוא צבר מוניטין רב כצמח מזין ומחזק. הוא משמש למגוון בעיות בריאות כגון בעיות עור, אלרגיות, דלקת מפרקים ואנמיה עקב מחסור בברזל. ריכוז הברזל הגבוה שבו מסביר את החשיבות שמייחסים לו טבעונים.

למי שלא מורגל בקטיף עלי סרפד, מומלץ לעטות כפפות במהלך הקטיף והשטיפה במים, כדי להימנע מהעוקצניות שלהם. הכי בטוח להחזיק בעלה סרפד, לגזור במספרים, להניח בקערה וכך הלאה עד שתסיימו לקטוף את הכמות הרצויה.

מרכיבים

  • 2 חופני עלי סרפד טריים שטופים היטב וקצוצים
  • 4 בטטות קטנות (כ - 1/2 ק"ג סך הכל) חתוכות לקוביות קטנות. אפשר בטטה כתומה רגילה, סגולה או לבנה או שילוב שלהן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/3 כפית כורכום
  • מלח או רוטב סויה לפי הטעם 
  • שמן זית כתית מעולה
  • מיץ לימון טרי

איך להכין מרק סרפדים?

  1. מעבירים את כל המרכיבים לסיר, למעט שמן הזית והלימון
  2. מוסיפים מים, כ - 5 ס"מ מעל גובה פני הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית בסיר פתוח התרככות הדלעת והבטטה
  3. בהגשה להוסיף שמן זית ולאחר שהמרק התקרר קצת, להוסיף לימון לפי הטעם

מזון פונקציונלי במרק סרפד

  • עלי סרפד עשירים מאוד במינרלים כגון ברזל וסידן. הריכוז הגבוה של ברזל מצדיק את השימוש המקובל בו למצבי אנמיה עקב מחסור בברזל 
  • עלי סרפד ובטטה מכילים קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • עלי סרפד מכילים פלבונואידים הפועלים כנוגדי אלרגיה, נוגדי דלקת ונוגדי חמצון
  • בטטה מכילה קרוטנואידים הפועלים כנוגדי חמצון
  • שום מכיל אינולין. אינולין הוא סיב מסיס במים ההופך בעזרת חיידקי המעי "הידידותיים" לחומצות שומן קצרות שרשרת. לחומצות שומן קצרות שרשרת השפעה מטיבה על בריאות המעי הגס, וכן השפעה מטיבה על רמות סוכר וכולסטרול בדם
  • כורכום מכיל קבוצת פיגמנטים שנקראת כורכומינואידים כגון כורכומין הפועלים כנוגדי חמצון, נוגדי דלקת ונוגדי סרטן
  • הוספת כמות נאותה של מיץ לימון טרי למרק, עשויה לסייע לפעילות מערכת החיסון, הודות לתכולת ויטמין C המצוי בו ולהשפעתו החיסונית הבריאותית, בכלל ובפרט במצבים כגון שפעת או התקררות
  • חמיצות הלימון מסייעת גם בספיגת מינרלים כמו ברזל וסידן




 

[Top]

המרכז לתזונה פונקציונלית פועל משנת 1993.

האתר מרכז ידע חשוב בתחומי תזונה נכונה, בריאה, מאוזנת ומבוססת מדע ומסורת, לרבות תזונה פונקציונלית, מזון פונקציונלי, דיאטה, מתכונים בריאים, תוספי תזונה, צמחי מרפא ותבלין.

התלמידים שלנו מתייחסים לאתר כסוג של אנציקלופדיה תזונתית וכמקור לקבלת תשובות מהימנות המבוססות על ניסיון רב שנים, לשאלות בנושאי תזונה.

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת החברים שלנו, ולקבל במתנה הרצאות מעשירות. ההרצאות מתקיימות אונליין ומיועדות לקהל הרחב ולקהל המקצועי, בהתאמה.

המרכז לתזונה פונקציונלית

לשליחת הודעה בווטסאפ:
 



תנאי שימוש
 תקנון דיוור מפת אתר

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

© כל הזכויות שמורות functional-nutrition.co.il יוסי וענת שבח ©
אין לעשות שימוש פומבי או מסחרי כלשהו בתכני האתר, כולל אך לא רק, העתקה, תקצור, שכפול, פרסום, הוצאה לאור, הכנסת שינויים, מכירה, הפצה או הצגה.
החומר המופיע באתר ניתן להורדה ולשימוש אישי בתנאי שישמרו זכויות היוצרים.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape