חובבי הבשר: העדיפו דגים ופחות בשר אדום ועוף, בפרט הימנעו מבשר מעובד.
אם אינכם אוהבי דגים, העדיפו עוף ופחות בשר אדום, עם עדיפות לחלקים רזים
העדיפו צלייה במכשיר חשמלי על פני גחלים
לגבי צלייה על גחלים: העדיפו על גחלים לוחשות ולא באש ישירה הנוגעת בבשר.
העדיפו מתקן צלייה בו הרשת גבוהה ורחוקה כמה שיותר מהגחלים.
מאחר וצריכת הבשר גבוהה מהרגיל ביום העצמאות, הגבירו צריכת מזונות צמחיים בצורות הבאות:
אכלו סלט מגוון ובצבעים שונים, המקנה מגוון רחב של פיטוכימיקלים שונים הפועלים כנוגדי חמצון. סלט זה יכול להכיל כגון סלק טרי מגורד, בצל סגול, פלפל אדום, עגבנייה, כרוב,
הכינו בעצמכם טחינה המבוססת על שומשום מלא, המון פטרוזיליה, שום ולימון
תבלו את הבשר בכורכום, כמון, פפריקה מתוקה ופלפל שחור
לקינוח: העדיפו פירות טריים או מיובשים כגון תמרים
העדיפו מים וחליטות צמחים על פני משקאות קלים וקפה: חליטות צמחים כגון מרווה, לואיזה, מליסה, עשב לימון